diumenge, 1 de març del 2009

Eleccions

Pais Basc:
Guanya el PNV, però segurament governi Patxi López. Com havia vaticinat Artur Mas el guanyador molt probablement no governará. S'ha de canviar la llei? Potser. Però convé recordar, com ha fet un contertuli a TV3, que el PNV va treure de l'alcaldia de San Sebastián a EA (fa molts anys, això sí), guanyador d'aquelles eleccions, tot pactant amb el PSOE. Això no evitarà que sentim una vegada i una altra, tant a PNV com CiU, dir-nos que qui té més vots hauria de governar.

Galícia:
El PP té majoria absoluta. A TV3 ens ofereixen traducció simultània Gallec-Català. Tant llastimós com innecesari. Totes dues coses.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Lo de més vots des de CiU no s'ha dit mai, es diu sempre "qui més escons". Bàsicament perquè Pujol va perdre en vots les últimes eleccions a què es va presentar, i va governar perquè tenia més escons. Recordem la frase que va deixar anar en una entrevista: "qui guanya la lliga, qui més gols fa o qui té més punts?" Jo sóc de l'opinió que aquest discurs de "m'han pres allò que era meu" no s'ha de fer mai (veus com a vegades també critico els meus?). Hi ha el sistema que es va pactar un dia, que es pot revisar, però no segons bufi el vent!

Ah! I sí, extraordinàriament llastimosa la traducció simultania gallec-català de TV3. Que ens prenen per rucs?

Anònim ha dit...

Hola,

A las eleccions del Gobern Vasc de 1986, el PNV va obtenir 271.208 vots (23.71%) i 17 escons; PSOE 252.233 (22.05%) i 19 escons. Va a gobernar el PNV, amb la ajuda del PSOE (de Rosa Díez!!).

http://www9.euskadi.net/q93TodoWar/q93Desplegar.jsp

En aquestas eleccions, HB va obtenir 199.900 vots( 17.47%) i 13 escons, i era la tercera força.

Mikel.

Nietz ha dit...

Benvingut Mikel (com has trobat el blog?)

O sigui que el PSOE va obtenir menys vots però més escons, i tot i així el Lendakari va ser del PNV...no ho entenc, en què pensaven?