dilluns, 28 de gener del 2008

Steorn

Steorn és una companyia irlandesa que vaig descobrir estant a Belfast. Els tios asseguren que han descobert una font d'energia provinent d'un sistema que té una eficiència més gran del 100%. O sigui, que poden generar energia "sense gastar-ne". O sigui, que es passen pel forro els principis de la Termodinàmica.
En una entrevista al director d'Steorn, Sean McCarthy, el tiu assegura que han aconseguit eficiències del 485%!!
Ells diuen que todas las grandes verdades inician como blasfemias, i que els hem de donar l'oportunitat de demostrar les seves aseveracions.

Per a validar la seva tecnologia (anomenada Orbo) diuen haver reunit 22 savis independents i reputats, els quals acabaran donant un resultat a principis del 2008. Bé, en realitat la demostració pública es va retrassant, algunes vegades per raons tant peregrines com que: “technical problems arose during the installation of the demonstration unit in the display case on Wednesday evening. These problems were primarily due to excessive heat from the lighting in the main display area. Attempts to replace those parts affected by the heat led to further failures and as a result we have to postpone the public demonstration until a future date.”
Vaja, que els molestava un focus que tenien per allà com a il·luminació, es devien oblidar que les llums es poden apagar...
Atenció al video amb les excuses de primera mà per part d'en McCarthy!

Sigui com sigui, estaria molt bé que el que diuen fos veritat, tot i que tot plegat és força estrany i, sobretot, viola uns dels principis més ben establerts i contínuament corroborats de la Física.
Arthur Eddington deia:
"Si alguien señala que tu teoría favorita del Universo entra en conflicto con las ecuaciones de Maxwell, tanto peor para las ecuaciones de Maxwell. Si entra en contradicción con las observaciones, bueno, todos sabemos que hay experimentadores chapuceros por ahí. Pero si se demuestra que tu teoría entra en conflicto con las leyes de la termodinámica, no puedo darte esperanza; no le queda nada más que hundirse en la más profunda de las humillaciones."

Què fem, els hi donem un vot de confiança?

1 comentari:

surroca ha dit...

Molt interessant. L'anàlisi obre el tipus de publicació on es difòn una notícia és suggerent. Depèn d'on ho facis sones tan incontestablement incorrecte que a voltes aquesta fany pera anr en cotnra del "pensament únic" et pot acabar perjudicant. Hi ha l'altre cas, clar, el del mentider provocador. Però això no interessa tant.