dimarts, 27 de maig del 2008

Reflexionem?


Sequera, o no. Vet aquí la qüestió. O tampoc.

Durant aquest maig, cada dia ha aparegut un raig. I es compleix la dita del meteoròleg, que ve a dir una cosa així com que "la nostra memòria meteorològica és molt curta". Però ara l'estem perdent del tot!!

Sembla que no recordem que fa un mes estavem pensant de comprar aigua a preu de petroli perquè ens veiem passant més set que el Tintín al país de l'or negre. De fet, vam fer venir un vaixell ple d'aigua desde Tarragona, una solució que era com intentar apagar un incendi amb una pistola d'aigua...quin símil més aquós!

En aquell moment a algú se li va acudir de fer un conducte per tal de, en cas de necessitat, transvassar (sí, transvassar!) aigua de l'Ebre cap a les conques internes que abasteixen Barcelona. És una solució mentre es garanteixi un cabal suficient per al Delta. Es monta un sidral de tres parells de nassos i s'activa un decret llei per construïr-lo.

Ara ha plogut. Hi ha més aigua que fa un mes. Menys que fa un any. Fa un any estavem en situació de sequera.

Conclusió: no fa falta construir el canal.

SEMBLEM ESTÚPIDS

Què, hem d'esperar a l'abril del 2009 per veure si ha plogut i ens tornem a pensar de fer la tuberia? Clar, tenim un any per apendre el ball de la pluja.

Però perquè ningú diu que una cosa és construir el conducte i una altra és fer-lo servir?? Nois, que es triga un temps en fer aquesta obra! El podem tenir preparat en cas de necessitat futura, no creieu? D'això se'n diu prevenir a casa meva!

Però no. El desgast que provoca aquesta canonada al partit de la morsa independentista fa que la millor opció, al seu entendre, sigui derogar el decret. De fet, ho ha dit el seu company de l'americana XXL (sí, al Ridao li van grans totes les americanes), que li vol treure els peixos de sota el gel a la morsa. I al partit de les bicicletes pijes sembla que no els interessa tenir en contra tots els grups de la família "No a tot", però no entenen que tard o d'hora els hi diràn "no" a ells mateixos. El partit del comandant avorrit ara mateix no sap què fer.

I el partit del clenxinat? Sembla que coincidim, que no serveixi de precedent. O sí.

La qüestió és: PENSEM A LLARG TERMINI.

Reflexionem-hi si us plau, reflexionem-hi.