dimecres, 7 de gener del 2009

Campanya atea

Sí, parlo de la notícia que tots haureu sentit sobre els autobusos que portaràn "propaganda atea" per Barcelona. Per cert, els evangèlics ja han contratacat amb el seu autocar.

Molts diaris tenen una secció anomenada "Religió" (encara que haurien d'anomenar-se "Religió catòlica", si encara en queda algú). Els diumenges al matí fan missa (catòlica) per TV2 i al 33 un programa (avorridíssim) de "divulgació de la fe" (catòlica). El que diu el Papa és notícia (quan majoritàriament diu barbaritats). Estem farts de sentir "God Bless America". No toca dir res aquí sobre el conflicte a Palestina (és l'apunt no catòlic).

De veritat a algú li pot molestar que en un autobús posi "Probablemente, Dios no existe. Deja de preocuparte y goza de la vida"?

Què feble és la teva fe que per un anunci creus que pot fer figa la dels altres! I, encara que pugui ser compatible (encara que és pràcticament impossible) gaudir de la vida i creure amb Dèu (amb el Dèu judeo-cristià i/o qualsevol altre), vols dir que no hi ha res més important a fer (donar caritat, ajudar els desvalguts, evitar guerres, etc.) que preocupar-te del que penja d'un autobús?

En Quim Monzó va publicar un article d'opinió ahir a La Vanguardia, del que voldria destacar la següent frase:
Orson Welles declaró: "Siento gran amor y respeto por la religión, y gran amor y respeto por el ateísmo. Lo que odio es el agnosticismo, esa gente que no escoge".

Jo no estic d'acord amb Orson Welles, però la frase dòna en què pensar.

D'alguna manera per a mi la religió és com el Linux, encara ningú me n'ha convençut dels seus avantatges.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Porto uns 2 anys utilitzant linux, i encara no en sé gaire, però estic meravellat i te'n puc dir uns quants, d'avantatges:

1º- És gratis (pagar de l'ordre de 150 euros més quan em vull comprar un ordenador... a mi em fa mal).

2º- És molt fiable (sempre i quan, és clar, estigui ben configurat). Em refereixo a una bona resposta del SO, no cuelgues... Pensa en això: perquè serà que la majoria dels superordinadors en tot el món utilitzen linux o unix?

3º- Configurar un linux és molt més fàcil que un windows ja que és de codi obert. Hi ha coses que Microsoft no permet fer amb segons quins programes multimèdia, i és degut a vomitius interessos polítics.

4º- Seguretat: si vols pots oblidar-te d'antivirus (quant val el Norton o el McAfee? 200 euros?).

5º- Una increïble gamma de software (d'altíssima qualitat i gratuït) a escollir, amb el que ho podràs fer TOT. (D'acord, accepto que l'Office de Microsoft encara és l'insuperable, però és l'únic programa de Windows que conec que superi als de linux).

6º- Una gran comunitat de gent que t'ajudarà gratament si tens algun problema mitjançant forums o llistes de correu. Aquest és per mi una de les grans virtuts de linux: la comunitat que hi ha darrera, amb una filosofia molt oberta basada en no amagar els problemes.

Finalment, els 2 punts més importants:

7º- Jo faig les coses més ràpidament amb el linux (gràcies a la riquesa i qualitat del software disponible) que amb el windows. La facilitat de crear scripts que automatitzin certs processos és brutal.

8º- Aprens contínuament, i et dónes compte de la quantitat de coses que es poden arribar a fer, coses que almenys jo abans ni n'era conscient.

Amb això només vull donar la meva opinió i animar-te a que provis d'utilitzar linux, la última paraula la tens tu.

Anònim ha dit...

Ah! me n'oblidava: facilitat d'ús. Una vegada ho tens tot ben configurat (que porta un temps les primeres vegades), és més fàcil utilitzar linux que windows. Ho prometo. Només cal que t'hi hagis acostumat, però és molt més fàcil fer-ho tot (o quasi bé tot). Instal·lar programes enormes mitjançant una sola comanda, Triar tu mateix quan vols fer actualitzacions i de què, oblidar-te de popups... etc. M'explico: per instal·lar segons quins programes grans amb windows t'has d'estar una hora davant l'ordinador clickant siguiente, siguiente... Amb el linux li dones la comanda, i en tornar de prendre un tè ja tens el programa. Linux no fa merchandasing, i la gent li té por. Però més fàcil d'utilitzar impossible!